DE AFWIJKING VAN DE EENDENGARAGE

 

Een stukje bedrijfsprofiel.

 

 

 

BEGINPAGINA

 

Algemeen

 

 

Omdat we allebei weten dat we met onze werkwijze afwijken van de methode die bij veel garages wordt gehanteerd, geven we hieronder weer hoe en waarom wij zo werken.

 

Op de eerste plaats komt natuurlijk dat de eend een speciaal plekje in ons hart heeft, dat hoeven we natuurlijk niet uit te leggen want dat is voor iedere rechtgeaarde eendenbezitter een open deur. Dat we niet aan andere auto’s sleutelen is daar een rechtstreeks gevolg van.

 

Daar komt bij, dat we het heel leuk vinden om dagelijks met eenden bezig te zijn juist vanwege dat subtiele karakter, het charmante ontwerp en dito uitstraling.

Bij Gerard manifesteerde zich dat al in een zeer vroeg stadium want na de aanschaf van z’n eerste eend (1972) heeft ie sindsdien al de nodige exemplaren versleten.

Bij Mia is die afwijking wat later ingetreden maar zij is daarom niet minder enthousiast of gemotiveerd.

 

Wij hebben veel plezier in onze eendengarage en willen absoluut niet doorgaan met het stempel van het gemiddelde garagebedrijf want behalve dat we onze boterham ermee moeten verdienen, willen  we ook niet met tegenzin opstaan. Zodra dat gebeurt stoppen we ermee maar dat punt willen we voorlopig niet bereiken.

 

 

Het is daarom dat wij het erg belangrijk vinden om, behalve goed werk en een gratis leeneend ook een goed contact met onze klanten te hebben en daaruit volgt dan weer dat we bij iedere storing of wat dan ook, eerst goed luisteren naar datgene wat die eigenaar te vertellen heeft.

We hebben zelfs een hekel aan het afstandelijke “zet daar maar neer, als we tijd hebben kijken we even”.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat je dan vaak een rekening gepresenteerd krijgt waar je niets over in te brengen had en gewoon moet betalen zonder dat je toestemming had gegeven voor de reparatie.

 

Het klinkt misschien een beetje raar maar wij hebben absoluut geen zin om een bepaalde reparatie te doen als we niet weten dat de eigenaar akkoord gaat met die werkzaamheden (en de kosten daarvan).

Dat geeft ons een vreemd gevoel, we werken dan niet meer met plezier dus doen we het liever niet. Dan maar minder werk, ons werk moet bovenal plezier kunnen betekenen als dat niet kan, dan maar niet.

Daar komt ook nog bij dat aan het eind van de dag (of wat later) de eigenaar blij moet kunnen zijn met onze reparatie want een niet tevreden klant bederft ons werkplezier.

 

Vanuit deze visie doen wij dus altijd eerst een prijsopgave van de reparatie van het mankement (ja ook de eventuele APK-manko’s) eventueel met als consequentie dat het opzoeken van de storing heeft plaatsgevonden zonder dat daar een reparatie tegenover staat.

Tevens willen we dat onze klanten in de gelegenheid zijn ook ergens anders een prijsopgave te vragen om zodoende te controleren of onze prijs/kwaliteit verhouding wel gunstig genoeg is.

 

 

PRIJZEN

 

Dat brengt ons gelijk bij een niet onbelangrijk punt en dat is hoe wij onze prijzen opgeven.

Weer in tegenstelling tot veel andere garagebedrijven geven wij niet op hoeveel ons uurtarief is, hoeveel uren werk wij aan een bepaalde reparatie hebben, wat de materiaalkosten zijn en hoeveel tijd we moesten zoeken naar de oorzaak van het probleem, ect. 

Na onze diagnose, die dus gratis is, geven wij op wat de totale reparatie kost.

Dat zorgt ervoor dat er altijd maximale duidelijkheid is over de kosten en dus over de totaalprijs.

De prijs die wij dan opgeven is dus de prijs die men moet betalen, daar zit het zoeken, het materiaal, het arbeidsloon, de B.T.W., de vermakelijkheidstoeslag, het vuile handen geld, ergernisbelasting, de provinciale opcenten, de bijkomende kosten, de milieu toeslag, de pleisterkosten, fysiotherapiebijdrage en alle andere bijkomende kosten in verwerkt. We doen niet aan onduidelijkheid.   

Indien er op meerdere manieren gerepareerd kan worden, vertellen we dat natuurlijk ook van tevoren mits die manieren voor ons binnen de grenzen van het acceptabele vallen want we werken bijvoorbeeld niet met tweedehands bougies, mindere kwaliteit olie of een chassis wat de moeite van het monteren niet waard is (ook al is het nieuw).

Als je de prijs van een onderdeel vraagt is die prijs natuurlijk zonder montage maar wél inclusief alle andere toeslagen.

 

MATERIAAL EN WIJZE VAN REPAREREN

 

Dat brengt ons weer bij het volgende onderwerp namelijk de manier van repareren en de kwaliteit van het te gebruiken materiaal.

Daarover willen we graag het volgende kwijt:

Door onze jarenlange ervaring met eendenonderdelen weten we welke onderdelen van slechte kwaliteit of komaf zijn en die gebruiken we dan ook niet tenzij er geen alternatief bestaat.

Omdat we voor 100% achter onze reparaties willen kunnen staan, houdt dat in dat we ons niet inlaten met halfslachtige herstellingen of inferieure onderdelen en alleen op verantwoorde en deugdelijke wijze willen repareren.

Diegene die bijvoorbeeld wil volstaan met het tectyleren van een remleiding terwijl er putcorrosie inzit (dan zien ze het niet bij de APK) en de leiding vervangen moet worden, krijgt van ons te horen dat ie dat dan maar zelf moet doen.

Zo zijn er veel dingen op te noemen, het voert echter te ver om dat hier allemaal te beschrijven.

In het algemeen kunnen we daarover stellen dat we alleen eerste klas werk leveren en ook willen leveren omdat we niet van gesjoemel houden.

Goed is alleen goed als het niet beter kán.

Daarin gaan we op veel punten erg ver en ontwikkelen vaak onze eigen methodes en onderdelen omdat de kwaliteit van de bestaande voor ons te mager is.

Te noemen valt hierover bijvoorbeeld:

 

-                        De kwaliteit van ons laswerk, we durven best te zeggen dat dit door niemand verbetert kan worden. Wij hebben deze methode (100% doorgelast) zelf ontwikkeld speciaal voor het dunne plaatwerk van de eend.

-                        Ons perfecte “Chassis de Paris” van onvergelijkbare kwaliteit en dito garantie periode (ook 100% doorgelast).

-                        Totale verwarmingsrevisie, een reparatie die alleen door ons kan worden uitgevoerd.

-                        Geen Gezeik Daken, alleen bij ons verkrijgbaar.

-                        Onverwoestbare veerpotten.

-                        Ducklock diefstalbeveiliging.

-                        Een perfecte revisiemotor (Le Moteur Supérieur).

-                        Een elektronische ontsteking (Pas de Problemes) die het zelfs nog doet als ie kapot is

-                        Stuurkogelhoezen met levenslange garantie ook weer van onze eigen afdeling “perfecte onderdelen”.

-                        Olievulpijp met levenslange garantie.

-                        Krukas revisie; Is onmogelijk maar wij kunnen het en zelfs nauwkeuriger als origineel!

-                        Gratis storing zoeken en idem leeneend.      

 

Allemaal zaken die regelrecht voortspruiten uit onze jarenlange ervaring met eenden en die allemaal slechts het predikaat “uitmuntend” krijgen omdat er geen betere term voor is.

Zo zijn er nog een aantal zaken die verbetert gaan worden binnenkort (en in de toekomst), we lopen hier niet op vooruit, ze komen als het zover is uiteraard op de site.

 

 

GARANTIE EN SERVICE

 

Het voorgaande houdt automatisch in dat wanneer je klachten hebt over een bepaalde reparatie (of wat dan ook), dat dit in (bijna) alle gevallen gratis wordt hersteld.

Dit doen we omdat wanneer er zoiets optreedt (gelukkig voor ons gebeurt dit zelden), onze klanten tevreden moeten zijn en blijven.

Wij hanteren daarin het principe dat we zelf ook graag willen kunnen reclameren bij een bepaalde aankoop en niet met een kluitje in het riet gestuurd willen worden.

In het algemeen mag je stellen:

Niet tevreden? Geld terug of gratis repareren.

Dat is de inhoud van onze 100% tevredenheids garantie!!

Bewaar daarom wel altijd je aankoopbon of reparatie rekening zodat we kunnen zien dat het bij ons vandaan komt of gedaan is.

Hierin onderscheiden wij ons ook van nogal wat andere garagebedrijven.

Op onze rekening - die we altijd verstrekken - staat exact wat er gekocht of gedaan is met datum en al erbij, daar kan dus nooit een misverstand over bestaan.   

Uitzonderingen op de regel zijn bijvoorbeeld een bougie die duidelijk door het gebruik versleten is, dat soort garanties (we noemen maar een voorbeeld) zijn natuurlijk onbespreekbaar.

Voor de rest van de normale garanties kun je altijd op ons rekenen, service is een zeer hoog goed bij ons, juist omdat dat in de tegenwoordige maatschappij (helaas) vaak ver te zoeken is.

Een goed voorbeeld van onze service is de altijd (voorzover mogelijk) gratis leeneend ook al hoeft je eend alleen maar nagekeken te worden, terwijl bij veel garages nog niet eens een fiets ter beschikking wordt gesteld (of een auto kan huren).

Deze service hanteren wij al sinds jaar en dag, we merken aan de reacties van onze klanten dat het een belangrijk aspect vormt voor veel mensen die daardoor niet iets extra’s hoeven te regelen.

Het komt er op neer dat je eigenlijk nooit zonder auto hoeft te zitten. 

 

 

INFORMATIE

 

Wat veel nadruk krijgt bij ons is informatie naar onze klanten toe.

Dit geldt zowel voor de oorzaak van de storing en de oplossing daarvan als algemene informatie over de eend.

We proberen algemene en belangrijke dingen samen te vatten en op onze site weer te geven als elementaire basis wetenswaardigheden.

Beide proberen we zo te doen dat het niet nodeloos ingewikkeld wordt, het moet juist makkelijker en voor iedereen toegankelijk worden.

Een sprekend voorbeeld daarvan is de manier waarop onze site is vormgegeven, deze geeft een goed beeld van hoe wij werken.

Over het algemeen, vinden we zelf, wordt er met name op websites al veel te veel extra ingewikkeld gedaan en gemaakt en is het vaak alleen voor insiders nog te volgen.

Terwijl informatie bedoeld is om opheldering te geven, wordt door de manier van het geven van de informatie het probleem extra moeilijk gemaakt.

Dit is tegen onze instelling en daarom hebben we juist de site zo gemaakt als ie is.

Voor nogal wat website freaks komt dit misschien naïef over maar wij menen veel mensen een dienst te bewijzen door de dingen die wij willen zeggen zo duidelijk mogelijk te doen. Daar passen geen overbodige tierelantijntjes bij.

Informatie is pas goede informatie als die betrouwbaar, duidelijk en makkelijk te vinden is.

 

 

Tot slot nog dit:

 

We proberen zoveel als maar mogelijk is duidelijk te zijn of het nu om een reparatie of andere dingen gaat maakt daarbij niet uit.

Mocht er toch nog iets om wat voor reden niet duidelijk zijn, vraag het dan, we geven met plezier antwoord op alle vragen (alweer zo’n afwijking). Dit geldt ook voor onze site, suggesties die kunnen bijdragen aan duidelijkheid of andere ideeën zijn altijd welkom.

 

 

Mia en Gerard

 

 

TOP

 

 

BEGINPAGINA