logo eendengarage in eindhoven voor je eend, transat, dyane, mehari en ami

beginpagina

A.P.K.-ONRECHT

ONTERECHT GOED/AFGEKEURD

Het komt nogal eens voor dat een eend bij een willekeurig A.P.K.-station wordt afgekeurd op bijvoorbeeld fuseespeling; speling op spoorstangkogels of andere volgens de keurmeester niet toegestane verschijnselen.
Bij controle door ons blijkt dan dat de speling op zich wel bestaat maar dat deze binnen de A.P.K.-normen is, en dat hij dus goedgekeurd had moeten worden.
In dergelijke situaties, blijkt vaak dat als wij de speling opmeten dat je eend alsnog wordt goedgekeurd. Maar als je als willekeurige eendenbezitter wordt verteld dat je eend niet wordt goedgekeurd, hoe weet je dan of dit wel of niet terecht is? In zo'n situatie is het lastig te bepalen wat wel of niet juist is. Het helpt vaak als je aan de garage vraagt wat precies de A.P.K.-norm op het betreffende punt(en) is (zijn). Als er dan een onduidelijk verhaal uitkomt of het antwoord wordt ontweken kun je gevoeglijk aannemen dat ze het zelf ook niet weten en maar wat zeggen (komt vaak voor).
Wil je 100 % zekerheid bel je gewoon even naar ons of kom gelijk met je eend langs dan kijken we het even na.


Een ander irritant verschijnsel bij de A.P.K. is als je eend wordt goedgekeurd terwijl er levensgevaarlijke mankementen aan kleven. Het ergste is dat je denkt dat je in een veilige auto rijdt. Dit is geen onnozel verzinsel maar helaas harde werkelijkheid. Er zijn echt (gelukkig niet zo veel) A.P.K.-stations die je eend goedkeuren met een geknikt chassis, bijna doorgeroeste remleidingen, gescheurde benzineleidingen, bijna uitgevallen remblokken, enz. enz........
Bovengenoemde mankementen hebben we zelf allemaal meerdere keren aan net "gekeurde" eenden geconstateerd, dus het is beslist de moeite waard om eens om je heen te informeren naar een betrouwbaar A.P.K.-station.

Tip : Als je eend zwaar gaat sturen is dit vaak een teken dat je chassis aan het knikken is.

Noot :
Een probaat middel tegen eigenwijze A.P.K.-stations is zeggen dat je het niet eens bent met de afkeuring en dus een herkeuring door de Rijksdienst voor het wegverkeer (R.D.W.) wilt.
Je moet dan 53.55 euro betalen, maar die krijg je terug als hij goedgekeurd wordt. Meestal komt het niet zo ver, want op dat moment zeggen ze heel vaak dat ie toch goedgekeurd is
.

top

beginpagina

De Eendengarage: Eerlijk, duidelijk en eerste klas reparaties !!!