logo eendengarage in eindhoven voor je eend, transat, dyane, mehari en ami

beginpagina

WELKE BENZINE MOET JE TANKEN

LAATSTE WIJZIGING OP 01-12-12 2012 I.V.M. E10 BENZINE

Niet lezen als je op termijn een forse reparatie nota wilt!

Voor de mensen die het nog niet weten:

Bijna alle eenden hebben zowel loodvervanger als octaanverhoger nodig. De loodvervanger is om je klepzittingen tegen inbranden te beschermen en de octaan verhoger is om van 95 benzine 98 te maken (98 is bijna niet meer te krijgen en die moet je hebben). Alleen de motoren van 1987 en jonger kunnen op 95 benzine rijden en doe je het altijd rustig aan dan ook loodvrij.

Langzamerhand wordt ook de E10 benzine ingevoerd, Duitsland is er al goed mee begonnen en in Frankrijk is er op de snelweg al bijna geen gewone 95 te krijgen. Om van de 98 maar te zwijgen. De verwachting is dat Nederland binnenkort zal overschakelen op die E10.
 

Ondertussen is de 98 benzine weer bijna overal verkrijgbaar
en kun je met een eendenmotor van voor 1986 die weer tanken.
Je moet dan wel de loodvervanger niet vergeten!

  

E10 benzine is een 95 benzine waaraan 10% bio-ethanol is toegevoegd (en natuurlijk zonder loodvervanger). Een eend kan daar niet tegen want je krijgt problemen met je benzinepomp, de brandstof leidingen en carburateur. Zelfs een motor vanaf 1987 kan daar niet tegen!

Het kan weer wel als je een speciale toevoeging in je benzine gebruikt. Jammer is alleen dat dat wéér een andere toevoeging is, het wordt ondertussen veel te ingewikkeld. Daarom hebben we besloten alle toevoegingen bij elkaar te doen (in de juiste verhouding).

Je krijgt dan een flesje waarvan de inhoud voldoende is voor 20 liter benzine. Je mag dan alle benzines tanken die je kunt vinden, het enige wat je niet mag tanken is diesel maar degene die dat doet heeft ze niet allemaal op een rijtje. 

Is gelijk het probleem van je buitenlandse vakantie opgelost! Natuurlijk zijn alle toevoegingen van Bardahl, we doen niet aan rotzooi! Het flesje kost 4.00 euro inclusief 0,50 E statiegeld. Breng je het terug dan kost het volgende flesje dus maar 3,50 euro.

Klein probleempje moesten we nog wel oplossen want hoe noem je zo’n brouwsel dan? Lood-Octaan-E10 additief vonden we toch wat te ingewikkeld en na een tijdje brainstormen bedachten we een toepasselijke naam:

 

GEEN STRESS FLES

ALLE TOEVOEGINGEN IN ÉÉN FLES. JE KUNT HIERMEE ALLES TANKEN WAT JE KUNT VINDEN ZELFS E10.

Toegiften:

- Koop je in de automaterialenzaak loodvervanger en octaanverhoger ben je ongeveer 2 - 3x zo duur uit en heb je nog steeds niks voor de E10 benzine!

- Opsturen kan natuurlijk ook!! Klik dan hier.

Ons telefoonnummer is 040-2465020

top

beginpagina

De Eendengarage: Eerlijk, duidelijk en eerste klas reparaties !!!