GOEIE SCHOKBREKERS/SCHOKDEMPERS

beginpagina

 

Schokdempers voor een eend zijn er in veel merken en uitvoeringen. Voor onze zoekmachine: schokbreker is hetzelfde als schokdemper.

We noemen een paar merken:

 

Record

Lip (Quinton en Hazell)

Monroe olie

Monroe gas

Gabriel

Kayaba
Sachs
En nog  een merkloze (Helemaal knudde met een rietje maar wel de goedkoopste) Dat merk durven ze er niet op te zetten omdat ze bang zijn herkent te worden.

Geen enkele doet z'n werk naar behoren, het is diep triest te noemen. Sachs kwam nog het dichtst in de buurt van onze eisen.

Een schokdemper, de naam zegt het al, moet de schok van de oneffenheden van de weg dempen. Op die manier hebben je wielen het meeste drukcontact met de weg. Is dat contact er te weinig heb je een slechte wegligging, een doodzonde bij een eend. Dat vertaalt zich in een langere remweg en heen en weer gezwabber. Dat wordt nog ernstiger bij een nat wegdek.


Sommige dempen aan de voorkant redelijk, andere weer aan de achterkant maar altijd voor een korte tijd. Daar krijgen we pukkeltjes van en haaruitval, zo ben je altijd de klos want je hebt nooit een echt goede stabiele wegligging en die zou best legendarisch genoemd mogen worden bij een eend.
Die van Sachs zijn wel een tijdje vrij goed geweest maar dat is nu ook weer afgelopen. Ze dempen niet meer fatsoenlijk en roesten onder je kont vandaan. Daarom verkopen we die niet meer.
Soms zitten er bij een van de merken toch een paar redelijke bij maar over het algemeen is het puinhoop. Goed moet goed zijn en goed blijven, we doen daar geen concessies in.
 

 

Naschrift 3 mei 2019:
Omdat we natuurlijk toch schokbrekers moesten hebben zijn we gaan zoeken naar een vervanger.
Als uitkomst is de AVO demper gekomen, eentje van absolute topklasse, de Rolls Royce onder de schokbrekers, nergens mee te vergelijken. De hardheid kun je zelf instellen. Wil je wat hardere dan moet je het knopje verder indraaien en andersom voor zachter.
Je hebt keus zat want er zitten wel 10 standen op. En dat gaat heel simpel ook als ze al gemonteerd zijn. Maar 2 seconden werk met duim en wijsvinger en als je een beetje lenig bent kan het aan de linker kant zelfs tijdens de rit.
Links en rechts moet je natuurlijk op een gelijke hardheid afstellen maar met achter en voor kun je naar hartelust experimenteren tot je voor 100% tevreden bent. Je eend ligt dan in elke situatie als een rotsblok op de weg en dat is dan altijd met volle teugen genieten.


Kost 185.00 euro/stuk, geen kleinigheidje maar wel het beste van het beste.

Zonder "kunstgrepen" geschikt voor de Begische APK. Worden met vlag en wimpel goedgekeurd!!

                            

Ook verkrijgbaar voor Ami, besteleend en Acadiane. Prijs op aanvraag omdat we die niet op voorraad hebben.