logo eendengarage in eindhoven voor je eend, transat, dyane, mehari en ami

beginpagina

GEWIJZIGD OP 6 MAART 2007 I.V.M. 100% CONTROLE !!!

TE VROEG OF TE LAAT A.P.K.-KEUREN

Er worden ons nog steeds veel vragen gesteld over dit onderwerp dus even een paar dingen op een rijtje.
Als je je auto te vroeg A.P.K. laat keuren mag dat maximaal 2 maanden. Binnen deze termijn blijft de oude datum gelden voor de volgende keuring. Je hebt dan maximaal 14 maanden A.P.K.
Anders zit dat met te laat gaan.
Als de datum verstreken is kun je een bekeuring krijgen want je auto voldoet niet aan de wettelijke eisen. Let op : ook als je er niet in rijdt of hij staat geparkeerd op een plaats waar hij niet gezien kan worden ben je verplicht zorg te dragen voor een geldige A.P.K.. De enige uitweg is je auto te "schorsen". Sinds de invoering van de motorrijtuigenbelasting i.p.v. de wegenbelasting staat je kenteken in de computer geregistreerd en kun je ook volledig automatisch van de computer een bekeuring krijgen, zelfs als de auto niet meer bestaat.
Het is voldoende dat het kenteken op je naam staat om je een bekeuring te sturen voor zowel A.P.K. als motorrijtuigenbelasting.

Op 6 maart kregen we via de RDW wijzer (blaadje van de RDW) te horen dat de controle op APK geldigheid de laatste tijd sterk is opgevoerd. In de loop van dit jaar gaat dat zelfs naar 100%. Dit betekent dat iemand die z’n datum laat verlopen automatisch en 100% zeker een bekeuring krijgt van minimaal 75 euro. Wordt allemaal geregeld door de stand van de elektronica! Pas dus op want bij de RDW zijn ze niet gevoelig voor wat voor smoes dan ook! Je mag wl protesteren maar betalen moet je toch!

Ons tel. nr. 040-2465020

 

beginpagina

De Eendengarage: Eerlijk, duidelijk en eerste klas reparaties !!!