logo eendengarage in eindhoven voor je eend, transat, dyane, mehari en ami

beginpagina

Altijd open als we gesloten zijn !!!
Wat bedoelen we daarmee?

Buiten onze normale openingstijden (di-dag t/m vr-dag van 9.00tot17.00) zijn we altijd te bereiken dus ook s avonds en in het weekeend, maar dan alleen voor noodgevallen.

Hoe bereik je ons en wat is een noodgeval?

Bereiken is nogal simpel want je kiest gewoon het nummer van de garage (040-2465020),  
Pakken we niet op krijg je van het antwoordapparaat ons mobiele nr. (06-53675730).


Nu wat wel en geen noodgevallen zijn.

Geen noodgeval is een afspraak maken voor een A.P.K., beurt of wat dan ook. Geen noodgeval is ons storen voor een hoog benzine verbruik. Ook niet als er een lampje is doorgebrand je tank leeg is, of andere dingen die op normale uren opgelost kunnen worden.
Wel een noodgeval is bijvoorbeeld dat je eend het niet meer doet terwijl je dringend weg moet. Vaak blijkt overigens dat dat soort storingen telefonisch opgelost kunnen worden. Ook een noodgeval is een uitgebrande of gestolen eend.
Over het algemeen mag je stellen dat wanneer je plotseling niet meer verantwoord verder kunt, je het mag beschouwen als een noodgeval.


eend met pech, eendengarage in eindhoven

We kunnen niet garanderen dat we altijd te bereiken zijn maar vaak is dat wel het geval en kunnen we in samenspraak een (nood)oplossing bedenken. Een noodoplossing kan b.v. zijn dat je tijdelijk een leeneend krijgt.

Een vergelijkbare service hebben we voor het brengen en halen van je eend (of onderdelen).
Als dat niet of slecht kan tijdens onze normale openingstijden kunnen we altijd iets regelen buiten deze tijden om. Dat moet dan wel volgens een vooraf afgesproken dag en tijd want we kunnen niet 24 uur per dag open zijn.


Deze service verlenen we graag maar het mag niet gezien worden als een vrijbrief voor het te pas en te onpas gebruik maken van onze vrije tijd.

top

beginpagina

De Eendengarage: Eerlijk, duidelijk en eerste klas reparaties !!!