ORIGINELE VALEO OLIEKOELER

 

beginpagina

 

 Veel mensen denken dat een eend geen radiator heeft omdat de motor lucht gekoeld is.

Omdat de olie ook gekoeld moet worden is er op elke eend een oliekoeler (radiator) gemonteerd. Je hebt daar eigenlijk geen omkijken naar.

 

 

Dat wordt anders bij een motorrevisie want door de jaren heen is er inwendig toch behoorlijk veel dichtgeslibd en daardoor het koelend vermogen teveel afgenomen.

Ook aan de buitenkant zijn de koelribben veelal dichtgeslibd door vet en ander ongerief.

Bij een nieuwe motor heb je dan ook nog extra vermogen dus extra warmte en die moet ergens heen. Kan dat niet pluk je op een gegeven moment de vruchten.

 

Die buitenkant kun je wel schoonmaken met ontvetter, perslucht en eventueel ultrasoon maar de binnenkant is een lastig verhaal want de kleine kanaaltjes laten zich niet schoonmaken, het zit veel te veel vastgekoekt. Als je eend een aantal jaren heeft stil gestaan is het zelfs geen ramp meer maar een middel zware catastrofe omdat het slijpsel van je motor lijkt vastgegroeid aan het aluminium.

 

Probleem was te tackelen door een nieuwe te kopen maar dat gaat nu niet meer.

Voorheen maakte Valeo goeie koelers met schuine koelribben maar daar zijn ze mee gestopt.

Nu worden ze alleen nog in China gemaakt. Die malloten hebben de koelribben recht gezet in plaats van scheef. De koelwind kan daar veel moeilijker door wat ten koste gaat van de koelcapaciteit (de ventilator blaast de koelwind schuin door de koeler). Handige jongens daar in China!

In de winter is dat zo’n probleem niet maar in de zomer heb je die capaciteit toch echt nodig.

Je kunt ze overal kopen. Ze kosten maar een paar tientjes. Natuurlijk zeggen ze er niet bij dat dat ding niet deugt (en ook niet past waar de pijpjes de motor in moeten) want dan verkopen ze niks. Ja de eenden(onderdelen)handel zit vol met haken en ogen (eufemisme). We zeggen maar gewoon waar het op staat.

Terwijl het gewoon Chinese rotzooi is. -(lekker laten lullen die gasten)– “koelt net zo als de originele” Triest dat ze op veel plaatsen zelfs nog worden aangeprezen.

  

 

De originele moesten dus worden gereconditioneerd en dat kan niet door hem een paar dagen in de ontvetter o.i.d te laten staan want binnenin wil die koek niet loslaten. Zelfs ontvetter in zowel de ultrasoonreiniger als koeler helpt onvoldoende omdat de metaaldeeltjes zich niet laten losweken.

 

 

Dat werd dus brainstormen en testen tot we bijna gek werden. Op een gegeven moment hadden we bijna moeten besluiten om die Chinese koelers schuin te monteren zodat de koelribben in de juiste stand terecht zouden komen maar dat is geen gezicht natuurlijk.

 

 

Via via kwamen gelukkig we in contact met een klein bedrijf wat ervaring heeft met hoogfrequent elektromagnetisch reinigen. Die hebben we gevraagd eens een paar testen te doen met gebruikte koelers. Dat ging eerst niet goed genoeg maar na wat aanpassingen hebben ze nu een methode ontwikkelt die een koeler oplevert met weer de originele koelcapaciteit. Voorwaar geen kleinigheidje.

Zijn we apetrots op! We hebben het natuurlijk wel gecontroleerd door er een open te zagen; Niet het kleinste restje van aanslag of iets dergelijks te zien, 100% nieuw!!! 

Eerst moeten we ze zelf ontvetten en ultrasoon reinigen
(met ontvetter in de koeler), dan gaan ze naar dat bedrijf. Die laten de metaaldeeltjes een tijdje trillen t.o.v. het aluminium waardoor ze los komen te zitten.
Dan laten ze zich met een vloeistof naar buiten persen.
Daarna moet ie weer in een ultrasoonbad voor de laatste reiniging en dan lakken we hem af met zink compound.
Natuurlijk persen we hem ook af met 15 bar zodat we 100% zekerheid hebben. 

 

 

 

 

Een originele oliekoeler zowel binnen als buiten in oude glorie herstelt.

Wel een reviserbare inleveren.

Prijs: 135 euro.

 

 

Niet het goedkoopste van het goedkoopste, wel het beste van het beste!
Andere koelers/merken/motoren kunnen we ook!

De moraal van dit verhaal:
Overal waar je oliekoelers krijgt aangeboden
(meestal voor weinig geld) wordt je belazerd want valeo laat ze in China maken; Trap er niet in!!!

 

 

Naschrift:

Als je je oude koeler aan de buitenkant helemaal schoonmaakt koelt ie ongeveer net zoveel als een nieuwe Chinese!

Opsturen klik hier

 

Ons telefoonnummer: 040-2465020