logo eendengarage in eindhoven voor je eend, transat, dyane, mehari en ami

beginpagina

VERKEERDE REMVLOEISTOF: BIDDEN ENIGE REMEDIE


Zie hier weer een schoolvoorbeeld van onnodig hoge kosten.

Vanaf juni 1982 heeft Citroen op de eend aan de voorkant schijfremmen op de eend gebouwd. Dit had tot consequentie dat de gebruikte vloeistof (tot dan universele remvloeistof) veranderde in L.H.M. Deze vloeistof kun je herkennen omdat het altijd gifgroen is. De universele remvloeistof is meestal geel/transparant maar nooit gifgroen.

Het komt nogal eens voor dat uit onwetenheid deze twee vloeistoffen door elkaar worden gehaald. Op zich remt de auto wel ongeacht de toegepaste vloeistof. Maar dan, na verloop van enige tijd kunnen er lekkages optreden of delen van het remsysteem gaan vastzitten.
Dit is vooral handig als je net aan een afdaling bezig bent want op een gegeven moment kan door het niet meer soepel lopen van je remplunjers je remvloeistof gaan koken.

Gevolg: Geen of te weinig remdruk, dus kun je alleen nog bidden en hopen dat je gebed wordt verhoord.

Dit probleem kan optreden ondanks dat je het hele jaar door geen last hebt met je remmen, pas als je veel moet remmen merk je dan dat er toch iets niet helemaal pluis is.

Afhankelijk van de tijd dat het er in heeft gezeten (rijden hoeft niet pers), kan de rekening voor deze vergissing oplopen tot 500 euro of meer!!!

Let dus op!!!

Trommelremmen vr altijd universele remvloeistof.
Schijfremmen vr altijd L.H.M.

Zelfs garages(?) maken deze vergissing(?) nog wel eens!!!

top

beginpagina

De Eendengarage: Eerlijk, duidelijk en eerste klas reparaties !!!