GEREVISEERDE SPRUITSTUKKEN

De enige blijvende remedie  tegen lekkage.
 


beginpaginaOmdat we veel motoren reviseren ging het opvallen dat het spruitstuk er vaak slecht aan toe is. De flenzen zijn ingebrand en hol getrokken door de warmte (houdt er maar eens een schuifmaat op).
Een dikkere pakking helpt niet want die wordt er weer tussenuit geblazen. Een koperen wel en die heeft ook het voordeel dat de warmte vrij het spruitstuk in kan trekken. Bij een standaard pakking wordt die "geïsoleerd" door het materiaal van d
e pakking, alleen op de plaats van de tapeindjes lukt dat nog gedeeltelijk.(Dat is de reden waarom de flens krom trekt!!!)
Vroeger was daarom altijd op die plaats het materiaal koper omdat dat de warmte perfect geleid, natuurlijk is dat nog steeds zo maar die stomme Chinezen zijn eigenwijs en de handel hier wil alleen zo veel mogelijk winst maken.
Bij ons staat kwaliteit op de eerste plaats.

Om het probleem definitief voor 100% te tackelen hebben we een methode bedacht om de flenzen te vlakken met een mal zodat én de ingebrande plekken weg zijn én de flens weer keurig vlak is!!!
Is trouwens een zeer nauwkeurig werkje want het moet in twee richtingen vlak zijn en bij beide moet er evenveel af anders passen ze niet meer.

Als dat gebeurd is wordt ie gereinigd/ontvet en in de hitte bestendige lak gezet.
Ziet er als nieuw uit hè ?! Zijn we apetrots op!!!


 

                           

Gereviseerd spruitstuk uit eigen werkplaats 285 euro inclusief 2 koperen pakkingen. Beter dan nieuw! Meestal op voorraad.
Oude inruilen verplicht omdat de spoeling heel dun wordt.
Ander types kunnen we ook!! 


Ons telefoonnr. 0031(0)40-2465020