STOTERBUIS VERVANGEN

 

beginpagina

 

Een bron van ergernis is als je te onvoorzichtig bent geweest met de cilinderkoppen en je de stoterbuisjes hebt beschadigd. Het dunne aluminium is binnen no time onbruikbaar.

Omdat de buisjes geklemd (geëxpandeerd) zitten in de kop kun je ze er niet uithalen zonder de kop te beschadigen en nieuwe plaatsen is al helemaal onmogelijk want ze moeten natuurlijk ook weer geklemd vast komen te zitten. Daar is een speciaal (duur) apparaat voor. De reparatie valt altijd duurder uit dan opgegeven (doen ze expres maar spelen de vermoorde onschuld).

Ook daar zijn we weer een vreemde eend in de bijt;

 

 

Volgens Citroën moet je de buisjes met een passend stempel eruit slaan. Dat lukt in 999 van de 1000 niet omdat het aluminium stuikt en in plaats van los komen ze steeds vaster te zitten, bovendien beschadigd het gat vaak. Gebakken peren alom zoveel als je wilt!

We hebben daarom een eigen (veel betere) manier ontwikkelt die bovendien als extra pluspunt heeft dat de nieuwe buisjes dikker zijn dus niet meer zo snel beschadigen.

Het extra materiaal (1mm) zit aan de binnenkant van het buisje dus het brilletje blijft passen en de stoterstang heeft ruimte genoeg.

De buisjes hebben we zelf gedraaid, die van de reguliere handel zijn voor ons te matig. Onze buisjes passen perfect in het gat van de kop als het oude verwijderd is en natuurlijk sluiten ze ook hermetisch af.

Voorwaarde is wel dat je niet zelf aan de gang gaat, er kunnen dingen kapot zijn waardoor onze methode niet meer werkt.

Voortaan dus niet meer je kop weggooien maar even bellen voor vervanging van het buisje (of allebei). Kost 65 euro/stuk (vaste prijs).

Ga niet zelf proberen de kop uit te boren want dat wordt niks, velen zijn je voorgegaan. 

Tip van "2cv garage handige Harrie":
"Zaag met een los zaagblad via de binnenkant van het buisje het aluminium kapot zodat het buisje los komt te zitten".
Deze tip is alleen bedoeld voor mensen die zich vrijwillig een oor willen laten aannaaien want je beschadigd het gat altijd en je moet een andere kop gaan zoeken.
Internet gebroddel.

 

 

 

 

 

 

Ons telefoonnummer: 040-2465020