VOETENBAK, DORPELS EN BODEMPLATEN VERVANGEN.

 

beginpagina

 

 

Een zeer ingrijpende klus is het vervangen van de voetenbak, dorpels en de bodemplaten.

Veel mensen weten niet dat de voetenbak een binnen en buitenkant heeft en dat die te samen een koker vormen waarmee de koets op het chassis steunt. Deze steun is zeer essentieel en moet op de juiste plaats en wijze weer vast gelast worden. Een afwijking van een paar millimeter hierin kan er voor zorgen dat de stuurstang onder spanning komt te staan waardoor je eend zwaarder gaat sturen. Na verloop van tijd breekt ie dan af. Niet dat je dan niet meer kunt sturen hoor, nee dat gaat juist veel makkelijker en vooral veel lichter. Alleen reageren je voorwielen niet meer op het draaien van het stuur en dat is wat lastiger (tenzij je natuurlijk alleen maar rechtuit wilt).

 

Bijna altijd als de voetenbak vervangen moet worden ben je verplicht om de bodemplaten ook mee te nemen omdat die aan elkaar gelast zijn en zodanig aangetast dat ze niet meer fatsoenlijk aan de nieuwe voetenbak te lassen zijn.

Gevolg hiervan is dat je net zo goed ook de dorpels kunt doen want dat gaat dan bijna in een moeite.

Bovendien loop je dan niet het risico dat je na een paar jaar moet gaan slijpen/boren aan je nieuwe bodemplaten om de oude dorpels eruit te halen.

 

Het vervangen van al deze onderdelen gebeurt dan ook bij ons (bijna) altijd tegelijkertijd om een goede en voordelige reparatie te krijgen.

Uiteraard lassen we dan niet zoals Citroën dat heeft gedaan, en nog steeds op veel andere plaatsen ook wordt gedaan (puntlassen) want dat is verboden (APK), ook prop- of gatlassen we dat niet.

De hele operatie wordt door ons waar mogelijk voor 100% doorgelast* zodat nergens meer vocht tussen de lasnaden kan trekken en de roest zolang mogelijk wegblijft.

 

 

De lasnaad van dorpel en bodemplaat.

 

Voor meer foto's klik hier

Prijs.

De totale prijs is dan inclusief BTW, het beste materiaal, de beste manier en de beste garantie op het beste resultaat 2550 euro.

 

*100% doorlassen :

Hierover wordt wel beweerd dat het onmogelijk zou zijn vanwege het dunne plaatwerk. Het zou kromtrekken of gaten branden in het plaatwerk. Dit klopt als je de techniek voor deze methode niet beheerst. Dat wij dit wél kunnen komt omdat wij die techniek speciaal hebben ontwikkeld voor het dunne plaatwerk van de eend. Bijkomend voordeel is dat het niet noodzakelijk is om de lasnaden af te kitten, ze zijn al helemaal dicht.

 

 

 

Zie ook nieuwe koets

 

Ons telefoonnummer is 040-2465020.

 

beginpagina